Feriehus

Secret Garden

Klong Dao

Koh Lanta

Thailand

Velkommen til Koh Lanta! 

Koh Lanta har blitt en av de mest populære reisemålene i Thailand for skandinaviske turister, men også for folk fra hele Europa som ønsker å bo i Thailand for en periode. Denne vakre øya ligger på vestkysten av Thailand, Andaman Havet og har forbindelser til fastlandet med båt til Krabi eller Phuket via PhiPhi.

 

Koh Lanta en en øy som er ca 27 km lang og ca 4 miles bred, og er synonymt med et thailandsk paradis. Med fantastiske strender, frodige regnskoger, vennlig lokalbefolkningen og en avslappet tempo som hjelper de mest stressende å finne fred og ro. Du kan fylle dagene med utflukter, leie en scooter og se øya, snorkle og dykke, eller bare nyte en av de mange strendene rundt øya. Ingenting er bedre enn å sitte på en koselig strand med en kald drink eller Singha og se solen gå ned i det indiske hav etter en deilig dag.

Koh Lanta er en av 52 øyer som utgjør Krabi-distriktet, hvorav kun 12 er bebodd. Koh Lanta består av to øyer, hoved øya heter Lanta Yai og er der Secret Garden ligger, dette er den mest utviklede og er den sørligste av øyene. Naboøya kalt Lanta Noi, og for de fleste, en øy man bare passerer på vei fra Krabi lufthavn. Man tar en bil ferge fra fastlandet til Lanta Noi, deretter en bil ferge til Lanta Yai. 

På den nordlige spissen av Lanta Yai, er øyas sentrum heter Saladan, ca 3 km fra Secret Garden. I Saladan er det et godt utvalg av butikker i hovedsak rettet mot turister, mange restauranter i hus med søyler i vann og mat butikker hvor du kan finne det meste, til og med noen skandinaviske varer.

Langs vestkysten av Lanta Yai er de små byer hvor det finnes restauranter, butikker og turist kontorer. Det finnes mange hoteller, bungalower, rom og leiligheter til leie langs kysten.

Østkysten av Lanta Yai er utelukkende bebodd av lokal befolkning som består av ca 20.000 mennesker, turisme, gummi plantasjer og frukt dyrker og fiske som de vanligste kilder til inntekt.

Klong Dao Beach

Stranden ligger på vestsiden av øya og det nærmeste til både Secret Garden og byen Saladan og er den mest populære turist strand på øya, med mange restauranter og barer.

Den er tre kilometer lang og rundt 100 meter bred (avhengig av høyt eller lavt tidevann) like grunt som de fleste andre strender på Koh Lanta. Fantastisk fin sand og et paradis for barn og strand leker.

Snorkling anbefales ikke fordi det er så grunt. Hvis du ønsker å snorkle eller dykke, ta en tur til nærliggende øyer som Koh Phi Phi, Koh Haa og Koh Rok.

Her er noen linker som viser både stranden og gir masse info om øya og stranden:

De fineste strendene på vestkysten. Jo lenger sør du kommer, jo langsommere er  tempoet. Men det er fortsatt en rekke små butikker, barer og sjarmerende strandrestauranter overalt.

Solsengene på strendene er ikke tillatt på Koh Lanta, men mange barer, hoteller og restauranter som setter ut solstoler til sine gjester.

Natur

Naturen i Koh Lanta består av regnskog i sør og gummi og palmeplantasjer lenger nord. Langs vestkysten er det mange restauranter og butikker, og det er her de fleste hoteller og feriesteder ligger. Østkysten består av mangroveskog og rikt dyreliv.

Midt på øya er en åskam der du kan finne flere ulike hule systemer. Koh Lanta er omgitt av noen av Thailands beste dykking områder. Det er derfor ideelle forhold for å ta dykking sertifikat, og tilbringer mye tid under vann mens du er her . Dykke Sesongen strekker seg fra november til april.