Feriehus

Secret Garden

Klong Dao

Koh Lanta

Thailand

Selvfølgelig er det fristende å bare slappe av og nyte de herlige strendene og eksotiske lokalsamfunn. Men det er også masse å se og oppleve. De fleste som kommer til Koh Lanta kommer hit for å slappe av, sole seg og bade, men hvis du ønsker å oppleve noe utover dette, så det er mye å velge mellom.

Matkurs

Hvorfor ikke kombinere ferien med litt nytting ny kunnskap? lær å lage thailandsk mat på få dager. Time for Lime og Lanta thai cooking tilbyr kurs i thailandsk matlaging. Lær for eksempel  å lage kokosmelk suppe med sjømat eller krydret Red Curry som for mange er selve smaken av Thailand. Få inspirasjon, lær triks og ta dem med hjem.

ca 200 meter fra huset ligger The Retreat. Dette er en yoga og meditasjon senter som er drevet av Annelie og du kan lese mer om stedet på www.lantayogameditation.com

Yoga og meditasjon

Lanta Old Town

På østkysten ligger den lille byen Lanta Old Town, som en gang var det kommersielle senteret for arabiske og kinesiske varer. Den kinesiske innflytelsen er fortsatt tilstede og du ser den spesielt i arkitekturen. Byen er et perfekt utfartsmål der du kan sitte på en av restaurantene med utsikt over havet og øyene på østsiden. Herfra er det også long-tail båter til flere nærliggende øyer.

Muy Thai

I Klong Dao-området er en Thai boksing stadion der kamper er organisert på fredager. Hvis du ønsker å trene Thai boksing, er så Lanta Gym på Long Beach.

Natteliv

Nattelivet er svært begrenset i Koh Lanta. Men det er flere hyggelige barer langs strendene, der du kan nyte den vakre solnedgangen, og der det er musikk hele kvelden. Flere av stedene på strendene tilbyr også ild show.

Golf

Driving range like ved huset.

To timers kjøring fra Koh Lanta Pakasai Golf Club, en 9-hullsbane som blir utvidet til en 18-hullsbane.

Dykking

Lanta tilbyr gode muligheter for dykking og et flott sted å ta dykke sertifikat. Det er flere dykke selskaper på øya med internasjonale instruktører som tilbyr alt fra snorkling turer til PADI kurs. Du kan dra på en fire-øyers snorkel tur som inkluderer besøk til Emerald Cave. En annen snorkling tur til Koh Rok med fantastisk snorkling og muligheten til å møte store øgler. Snorkling er veldig fin familie aktivitet og du har aldri prøvd det, er det på tide nå

Det er to grotter på Koh Lanta som kan utforskes, Mai Kaeo Caves Tiger Cave og Tham Mai Kaew Caves ligger ca 15 km sør for Ban Sala Dan, med klare skilt fra veien ned til kysten. Hulen kan nås med en halv times tur gjennom jungelen fra Welcome Center. En to-timers guidet tur koster ca 200 baht per person, avhengig av tilbud og etterspørsel.

Cave tour

Kajakk

Vil du liker og kajakk, kan du gjøre det i den rolige mangrove sumpen. Hvis du er heldig kan du se ville delfiner, aper og krypdyr.

Bruk hodet når du drar på ferie. Vis respekt og omsorg for naturen der du kommer på samme måte som du gjør hjemme .